HTML

BunkóBlog

Kisebb-nagyobb bunkóságokról és bunkókról bunkóknak - egy bunkótól.

Friss topikok

A Kútásó Kungfu Király Támadása.

2009.11.08. 16:00 :: bunkó

Egy ismerőstől hallottam a történetet, szavahihető embernek ismerem. A sztorit emlékezetből írom le, egyes részleteket és a neveket megváltoztatom:

Az öreg Imre bá szervezete hetvenegy éves korára jócskán elhasználódott. Kezei alig mozognak, súlyos cukorbetegsége folyományaképpen néhány lábujját már amputálni kellett, ortopéd cipőjében csak lassacskán közlekedik, súlya még vasággyal együtt sem sokkal haladja meg az ötven kilót.
Szerencsére azonban legalább a társaságra nem lehet panasza: jó humora, életöröme miatt meglehetősen népszerű a szomszédok körében. Gyakran hívják át egy kis beszélgetésre valamelyik szomszédos családi házba, de nála is gyakori az effajta vendégjárás. Az itt egy kupacban élő néhány szomszéd odafigyel egymásra, ahol segítség kell ott kérés nélkül is megjelennek , akinek kutyája van, azt több család látja el csemegével, a gyerekek is rendszeresen átjárhatnak a szomszédba kisállatot simogatni vagy a számítógéppel játszani.
Imre bá két tenyerén egy-egy ín megrövidült, ezért a szemcseppentőt már bizonytalanul kezeli. Szerencsére valamennyi szomszéd szívesen áll rendelkezésére, akár napjában többször is, de legügyesebben a szemközti társasházban lakó Etus kezeli a szemcseppentőt, ezért őt kéri meg erre legyakrabban.
A minap Etus megemlítette hogy némi segítségre lenne szüksége a gázóra leolvasásához. Másnap Imre bá az ablakon kitekintve úgy látta, hogy épp Etus söpri a leveleket a szemközti kis társasház kertjében. Nosza, itt az alkalom a gázóra együttes leolvasására. Kabát fel, túl lelkes kutya megkerül, utcán át, szomszéd kapun be.

És ekkor az egyik garázs mélyéről a Kútásó Kungfu Király (Etus féltékeny férje) rettenetes csataüvöltése harsan fel:
- NEMMEGMONTAM HOGYTAKAROGGY AKERTEMBŐL !!! - és megindul Imre bá felé, szikrázó szemében az ingatlan 12,5 százalékos tulajdonrészét birtoklók jogos haragjával.
A harc a klasszikus karatefilmek koreográfiájának megfelelően indul:  a Kungfu Király egyetlen határozott pillantással  felméri ellenfele gyenge pontjait (csak az van neki), majd villámgyors támadásba lendül. A professzionális lerohanásnak köszönhetően Imre bának felocsúdni sincs ideje. Mire rádöbben, hogy mindez nem tréfa és valóban a Kútásó Kungfu Király támadásának célpontja lett, már meg is kapta az első jobbegyenest  a fejére, amit egy villámgyors ismétlés követ, a legjobb kung-fu iskolák szellemében.
Kútásó a Rettentő, maga is meglepődik támadása nem várt hatékonyságán: nem gondolta volna, hogy Imre bá olyan gyorsan kerül földre, hogy már egy ideje fekszik, de még mindig ott a csodálkozó kifejezés az arcán.
De egy felkészült harcos nem végez félmunkát, hiszen elképzelhető, hogy ellenfele csupán ébersége elaltatása végett dőlt el ilyen villámgyorsan, és az öreg Imre bán csupán látszólag fúj át a szél és a valóságban 42 kiló színtiszta izomból áll és csak arra vár, hogy ő hátat fodítson neki, miután a földről rugóként felpattanva egyetlen rúgással kettétörje a gerincét. Ezért biztos-ami-biztos alapon a Kútásó Kungfu Király még néhányszor belerúg a földön fekvő öregemberbe, majd a győzelemtől mámorosan elsétál,  fagyos földön fekvő ellenfelét (áldozatát) sorsára hagyva.
Imre bá még fekszik a földön egy kicsit: erőt gyűjt. Majd nagy nehezen feltápászkodik, hazaballag. Bemegy a házba és bekapcsolja a TV-t.  De előbb kulcsra zárja az ajtót.

Mindez történt halottak napján, egy kisvárosban,
budapesttől három kilométerre.
Kétezerkilencben.
Európában.


Az üggyel kapcsolatos későbbi események (legalábbis amelyekről értesültem):

  • Imre bának annyira fájt az oldala, hogy végül orvoshoz vitette magát, ahol elküldték röntgenre és látleletet vettek róla: a jegyzőkönyv szerint a zúzódásokon túl két bordája is eltört.
  • Mivel a látleletet felvevő orvos az eseteket köteles jelenteni a rendőrség felé, a Kútásó Kungfu Királyt elvitték a rendőrök, de két óra múlva már otthon is volt.
  • Bizonytalan forrásból (pletyka harmadkézből) származó információk szerint a Király több környékbeli rendőrnek is kútásott már, ezért valószínűleg az egészet meg fogja úszni egy szóbeli ejnyebejnyével.

Ha lesz még valami érdekes, akkor még jelentkezem.

6 komment

Címkék: humor bunyó szomszédság

A bejegyzés trackback címe:

https://bunko.blog.hu/api/trackback/id/tr351507714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2009.11.08. 16:40:19

Hogy lehet, hogy a következő blog-bejegyzés (csak kártyás kassza) már kint van az index főoldalán, de blogon még nincs fönt?

Jeff 2009.11.08. 17:02:53

Nem ússza meg ennyivel, mert ez 8 napon túli sérülés. Ha meg mégis, akkor valaki verje már meg a kedvemért :)

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.11.08. 17:07:02

@Pierr Kardán: "Hogy lehet, hogy a következő blog-bejegyzés már kint van az index főoldalán, de blogon még nincs fönt?"

A gépházban valaki elnézett valamit és ehelyett egy későbbre szánt posztot tett ki az ajánlóba.

Pierr Kardán 2009.11.08. 22:20:55

@bunkó: És a Gépházban honnan tudják, hogy te később milyen posztot fogsz írni ?!?!?!

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.11.09. 00:54:08

@Pierr Kardán: A blog.hu szerkesztői rendszerében lehetőség van arra is, hogy előre megírhasd a posztjaidat, de csak akkor tedd őket láthatóvá a nagyközönség számára, amikor úgy érzed, hogy már "készek" (sőt, létezik előre beállítható, időzített megjelentetés is, pl amikor nyaralsz). Addig mintegy piszkozatként elvannak csendben, csak az író számára láthatóan és javítgathatóan.
A Gépházból viszont a teljes rendszer minden eleme látható, így a félkész írások is. A blog.hu főoldalán én ezt az írást ajánlottam a figyelmükbe, de valaki valószínűleg mellényúlt.

Pierr Kardán 2009.11.09. 08:45:50

Ejha! A Gépház már egy félkész írás alapján tudja, hogy ez milyen jó lesz és így mehet az Index címlapra...

Na mindegy, ha az írásod arról akar szólni, hogy egyes hiperekben kijelöltek olyan pénztárakat, ahol csak bankkártyával lehet fizetni, akkor csak olyan következtetést vonj le, hogy ez igenis nagyon jó ötlet!!!

Abszolút támogatom ezt a fejlesztést, végre nem kell kivárni, hogy valaki kiguberálja a pénzét (vagy rosszabb esetben odaadja a pénztárosnak a bukszáját, hogy "vegye ki kedveském, nem látom a fémpénzeket" :-(((( ). A csak kártyás pénztár gyorsabb, egyszerűbb, támogatandó!

Akinek meg nincs bankkártyája, vagy nem szereti/nem tudja használni, annak is marad kb. 20 pénztár, ahol balfaszkodhat kedvére a készpénzzel.

Kedvencem az a vevő, aki az automatánál felvesz készpénzt, hogy a pénztárnál fizethessen vele. Az ilyentől megvonnám a szavazójogot :-)))
süti beállítások módosítása