HTML

BunkóBlog

Kisebb-nagyobb bunkóságokról és bunkókról bunkóknak - egy bunkótól.

Friss topikok

Gyorsított fizetési lehetőség

2009.11.08. 06:00 :: bunkó

Bevásárló kocsimat magam előtt tolva közeledem egy (svéd bútor) áruház pénztáraihoz. Már távolból látszik, hogy nincs szerencsém, mindössze két pénztár van nyitva, előttük hosszú sor kígyózik. De mit látok, a legtávolabbi pénztárban is ül valaki és előtte nemhogy sor, de egy árva lélek sincs. Hurrá! A sok vaksi balek nem lát el tíz méterre, ott toporognak egymás sarkában, miközben pár méterrel arrébb egy harmadik pénztáros épp szétunja magát.

 Villámgyorsan arra veszem az irányt és már pakolom is ki lelkesen a szalagra a számtalan mindenfélét, mikoris megszólal mögöttem az asszony:
- Állj le, ennél a pénztárnál csak bankkártyával lehet fizetni. - és mutogat egy táblára a fejem felett.
Nézem nagy értelmes arccal a táblát, utána a pénztárost, aki lelkesen bólogat: igen, jól látom. Próbálnám esdeklőre venni a figurát, hátha megszán mégis, de közben rájövök, hogy kár erőlködni, ebben a kasszában valószínűleg még váltópénz sincs.
Elkezdek visszapakolni a kocsiba és szinte érzem a hátamon a két hosszú sor felől felém áradó kárörömöt.
Éppenhogy "csak készpénzzel" típusú pénztárakra lenne szükség ahhoz, hogy a vásárlók egy része ne kétszázas vérnyomással hagyja el az áruházukat. Nem tudom, hogy melyik cégvezető zseninek jutott eszébe ez a "csak kártyával" ötlet, de hogy még soha nem járt a pénztárak közelében, az egészen biztos.

6 komment

Címkék: vásárlás ideg

A bejegyzés trackback címe:

https://bunko.blog.hu/api/trackback/id/tr241505252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2009.11.09. 08:57:04

Aha, ez lesz az poszt, ami ki fog kerülni az Index címlapjára...

Nem tudom, hogy mi alapján válogatnak, de korszerűsíteni kellene a válogatási elveken :-(

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.09. 09:38:12

Ilyennel még sosem találkoztam. Az a standard, hogy "itt lehet kártyával is". De hogy csak azzal?:D Az ott ülő pénztáros valószínűleg dolgozik napi 20-30 percet. Elég unalmas lehet.

Dike 2009.11.09. 10:22:49

Azért elég furcsa, hogy az emberek többsége kártyára kapja a fizetését, abba a boltba jellemzően nem tejért-kenyérért ugranak be az emberek és mégse volt senki, aki kártyával fizetett volna? Szerintem tök jó ötlet ez a pénztár.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.11.09. 21:13:07

@Pierr Kardán: "Nem tudom, hogy mi alapján válogatnak, de korszerűsíteni kellene a válogatási elveken"

Valószínűleg elolvasta a másikat, megállapította, hogy jó lesz a címlapra, de mielőtt felrakhatta volna, felhívta valaki telefonon és miután letette, tévedésből ezt a posztot rakta fel.
Utólag meg már nem helyesbített, az a hiba beismerése lett volna :) Így kénytelen voltam publikussá tenni ezt a félkész posztot, hogy az ajánló ne egy üres oldalra mutasson. Így egy gyenge (félkész) poszt lett az ajánlóban, a jót meg nem látja senki.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.11.09. 21:16:40

@Dike: "Azért elég furcsa, hogy az emberek többsége kártyára kapja a fizetését,"

Furcsa, nem furcsa, ha arra jársz, nézd meg a saját szemeddel: a készpénzes pénztáraknál hosszú sorok, a "csak bankkártyás" pénztáros meg csak körmöt reszel.

Píter 2009.11.10. 04:12:23

@bunkó: Attól még az ötlet jó, arról meg nem az ikea tehet, hogy itthon mki rohan felvenni a havi fizut hónap elején, aztán kpval fizet mindenhol. Gondolom, ha idővel realizálják, hogy itthon furcsa módon nincs erre igény, akkor majd megszüntetik ezt a típusú pénztárat. Egyébként a kártyás fizetés csak itthon lassabb, mint kpval fizetni. Ezt mki tudhatja aki járt már abszurdisztánon kívül, pl ukban, usban vagy akárhol máshol. Gondolom te is jártál már vhol nyugatabbra és láthattad, vagy tapasztalhattad, hogy a kártyás fizetés pár másodperc. A tranzakció pillanatok alatt megvan, sok helyen se kódot és/vagy aláírást sem kérnek, van ahol pedig csak digitális aláírás van, így nem kell a papírfecnikkel sem szarakodni. Nagyobb helyeken akár te magadnak húzod le a kártyát, így még az is gyorsít a dolgon. Szal a kártyás vásárlás nem lassabb, mint a kápés, csak itthon. Mint minden mást, ezt is sikerült abszurdizálva elterjeszteni magyarhonban... -> Lassú ócska terminálok, több terminálra csak 1 ócska vonal, lassú rendszerek, kódok, aláírások, szarakodások, szerencsétlenkedések stb.
süti beállítások módosítása