HTML

BunkóBlog

Kisebb-nagyobb bunkóságokról és bunkókról bunkóknak - egy bunkótól.

Friss topikok

Ünnepeljünk boldogan?

2012.03.14. 15:20 :: bunkó

Villany Viktor vidéki muszájvállalkozó (amikor normális állás nincs elérhető távolságban és nem akarsz munkanélküli, vagy minimálbéres lenni, muszáj vállalkozni). A vállalkozása két lábon áll: egy kis webáruházat üzemeltet és közben villanyt is szerel. Január-február nagy részét egy nagyobb munka elvégzésével töltötte, a befizetendő csekkek egyre csak gyűltek, a vége felé már a napokat számolta mint a gyerekek: hányat kell még aludni. Amikor március 9-én kérte volna a pénzét, a megbízója közölte vele, hogy a fővállalkozó őt sem fizette ki (állami beruházás) ezért sajnos fizetésképtelen.

Viktor barátunk mondott egy cifrát és a március 15-i extrahosszú hétvégére félretett kajapénzzel elrohant a postára, hogy legalább a legsürgősebb csekkek be legyenek fizetve: villany, gáz és a szégyenletes mértékben elmaradt kötelező biztosítás. A többit később, mihelyt futja rá.

- Tehát március 9-én befizette a január eleje óta esedékes gázszámlát, nehogy belecsússzon a két hónap késedelembe, amikor a szolgáltató kikötheti a gázt. A csekket nyomban elküldte email-ben a Tigáznak, akik március 12-én délben annak rendje és módja szerint  ki is kötötték nála a gázt, majd ezután két órával hivatalosan tudomásul vették az email-ben küldött csekket, megköszönték szépen és jóváírták az összeget a rendszerben. Egyúttal közölték, hogy ha az azóta küldött két további csekket is befizeti, akkor ismét lesz gáz.
Ennyit a gázról (és a szolgáltatóról).

- Március 9-én befizette a jó két hónapja esedékes kötelező biztosítást is. Az AB Aegon megvárta a pénz beérkezését, majd 13-án közölte Viktorral, hogy a kötelező biztosítását felmondták, tehát az autóját mostantól nem használhatja.
Ennyit az autóról (munkaeszköz) és a biztosítóról.

Gondolhatnánk, hogy nem fog éhen halni, mert még megmaradt a webáruház. De ne gondoljunk ilyesmit, mert 13-án délben az Invitel kikapcsolta az internetet nála.

Így indul neki Viktor és családja a március 15-i hosszú hétvégének. Az ünnepre való tekintettel lement a pincébe, ahonnan azóta szorgos kopácsolás hallatszik.
Reméljük, hogy nem kaszát egyenesít éppen.

3 komment

Címkék: ünnep öröm boldogság március 15

A bejegyzés trackback címe:

https://bunko.blog.hu/api/trackback/id/tr14316648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alonee 2012.03.16. 08:41:31

Egész jó kis blog ez. A név választás viszont kritikán aluli. Azért beteszem az olvasnivalók közé.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.06. 11:01:45

plusz mindegyik szolgáltató kifizetteti vele a ki- vagy visszakapcsolási díjat...

Szalacsi_Dezső 2015.02.14. 14:47:40

Nem tudom, hogy a muszájvállalkozó is vár-e hónapokat a villanyszerelési díjra, vagy ha nem fizetnek, akkor is derekasan teljesít?
Nem tudom sajnálni.
süti beállítások módosítása